Prvi trening u znaku Italijana

Danas su po prvi put MotoGP vozači izašli na stazu, a upravo je završen prvi slobodan trening u kome je tokom prve polovine delovalo da će Španci dominirati, ali se krajnji ishod razlikuje.

Marc Marquez postavio je najbolje vreme po krugu koje je držao do deset minuta pred kraj trke, kada ga je sa vodeće pozicije „skinuo“ Valentino Rossi, a krug kasnije na čelo izbija Andrea Dovizioso.

Andrea je na Ducatiju s vremenom 1:55,366 do kraja treninga ostao na vodećoj poziciji, 0,061 sekundu ispred Valentina Rossija koji je završio prvi slobodan trening na poziciji broj dva.

Marc Marquez završio je na trećoj poziciji, uz moglo bi se reći, velikih 0,377 sekundi zaostatka. Najbolje plasirani Suzuki je Andrea Iannone na četvoj poziciji uz zaostatak od 0,450 sekundi za vodećim sunarodnikom.

Jorge Lorenzo završio je prvi trening na petoj poziciji uz zaostatak od 0,522 sekundi za vodećim klupskim kolegom, dok je Zarco bio sporiji svega 0,055 sekundi u odnosu na Lorenza.

Cal Crutchlow koji je ove godine na fabričkoj Hondi završio je prvi trening na sedmoj poziciji uz zaostatak od 0,623 sekundi, a ispred Rinsa, Petruccia i Rabata koji kompletiraju deset najbržih vozača.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video