Prvi test MotoGP motora – KTM RC16

Samo četiri nedelje nakon što je zvanično predstavljen, KTMovi fabrički test vozači Alex Hofmann i Mika Kalio napravili su prve krugove u Valensiji. Zahvaljujući odličnim uslovima na četiri kilometara dugoj stazi, Hofman i Kalio su mogli da naprave veliki broj krugova na RC16 tokom vikenda.

„Veoma sam impresioniran onime što je tim postigao za četiri nedelje od predstavljanja. U timu vlada odlična atmosfera, što znači da se informacije sa staze odmah prenose u fabriku gde se vrše unapređenja.“ kaže Mike Leitner. „Valensija ima puno bolji grip od Spilberga, ali naš sklop i na ovakvoj stazi radi veoma dobro. Zadovoljan sam i vozačkom postavom. Obojica su veoma profesionalni i pružaju nam prave informacije. “

Mika Kalio – „Jasno je da je pre testa postojalo mnogo pitanja, ali sam sada veoma srećan i mirno mogu ući u zimsku pauzu. Alex i tim su uradili dobar posao, prošli smo bez ikakvih problema. Pred nama je dug put i veoma se radujem sledećem testu. Do tada, idem kući da se malo trkam po ledu.“

„Dobro je čuti da kada pričamo o motoru, razmišljamo u istom pravcu. Mika se pre par nedelja trkao ovde i on je i dalje u tom ritmu. Postavio je impresivno vreme na kraju dana. Ovo je dokaz da ceo sklop radi, što je važna informacija za tim koji će raditi tokom zime.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video