Auto trke

Prvi EX-Yu reli šampiona

ASK Zemun i ASK Akademac, gospodin Ica Matošević i Vlada Kostić u subotu 28. novembra od 11 časova organizuju prvi EX-Yu reli šampiona. Start relija je ispred hotela Jugoslavija gde se vozi ispit tačnosti, a zatim seo ide do Venecije u Zemunu gde se vozi ispit spretnosti, i tako dva kruga. Cilj je ispred hotela.

Vozila će biti podeljena u tri klase: od 1200, od 1200 do 1600 i preko 1600 kubika. Ono što je novina, to je da će se posebno bodovati damski kup. U ovom delu su učešće najavili mnogi vlasnici Fiće i Yuga, a mogu da učestvuju svi sa svojim automobilima, jedini uslov je posedovanje vozačke dozvole.

Reliju će kao specijalni gosti prisustvovati veliki vozači velike Jugoslavije. Za sada su svoj dolazak potvrdili Sejo Alihodžić, Silvan Lulik, Martin Crtalić, Veco Holjevac, Drago Matijević, Miroslav Nosse, Damir Štimac, Damir Katunarić, Tihomir Filipović, Rajko Vlah, Branko Bašić, Silvano Vivoda, Neven Vukasović, Fadil Kadic, Feizic Hasan, Bakir Hadzić, Conja, Kreso, Jugo Milosevski, Dimusevcki, braća Aćimici, Željko Bato Banicević, Goran Asanović, Vesko Prlainović, Rade Djurović, gde će posle relija biti organizovano druženje u hotelu Jugoslavija.

Od vozača iz Srbije očekuje se dolazak skoro svih znacajnijih učesnika u auto šampionatu nekadašnje SFRJ kao što su Milun Vesnić, Vlada Dubljanin, Vićentije Savić, Dejan Ilić Dženinks, Boban Atanacković, Joca Milovanović, Bata Nađ, Vitomir Susi Cvetić, Marjan Kulundžić i mnogi drugi.

 

foto: bud3.net

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video