Prvi dan treninga obeležio Rabat

Vodeći u Moto2 Svetskom šampionatu, Esteve Tito Rabat (Marc VDS Racing Team) sa 33 boda prednosti, bio je dominantan tokom popodnevnog treninga pokazujući dobar ritam i postavljajući najbrži krug sa 0.323s prednosti ispred Francuza Zarcoa (AirAsia Caterham).

Viñales (Paginas Amarillas HP 40) je zauzeo treću poziciju sa zaostatkom od 0.583s za Rabatom.

Dominique Aegerter (Technomag carXpert) i Julian Simon (Italtrans Racing Team) bili su treći i četvrti ispred Thomasa Luthia (Interwetten Sitag) i Mika Kallio (Marc VDS Racing Team) na petom i šestom mestu sa sekundom zaostatka za Rabatom.

Axel Pons (AGR Team), Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP) i Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda Team Asia) kompletiraju prvih deset vozača.

Chalermpol Polamai (Singha Eneos Yamaha Tech 3) je pao u ranom delu treninga, kao i Simon. Yuki Takahashi (Moriwaki Racing) pao je na deset minuta do kraja, dok je Ratthapark Wilairot (AirAsia Caterham) pao tokom njegovog poslednjeg kruga. Svi vozači su nepovređeni.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video