Auto trke Brdske trke

Prvi dan na Košutnjaku završen

Nakon prvog treninga koji je vožen po suvom vremenu, drugi trening na Košutnjaku u okviru „Nagrade Rakovice 2015“ vožen je po kiši.

Prvi su na stazu izašli takmičari popularne klase Mali N. Najbrži je ovog puta bio Jovan Lazarević. Petar Jovanović zauzeo je poziciju dva, dok je Željko Petrović trening završio na trećoj poziciji. Niko od trojice prvoplasiranih u drugoj vožnji nije uspeo da nadmaši vreme prvog treninga. Pogledajte kompletne rezultate.

Nakon malog N-a, na stazu su izašli takmičari klase II – Yugo Hibrid. Svega šest takmičara startovalo je u ovoj klasi. Pavličević Marko bio je najbrži, ispred Predraga Lambaše i Miloša Spasojevića Trovača. Ni u ovoj klasi niko nije uspeo da napravi bolje vreme od onog napravljenog u prvoj vožnji. Kompletna vremena.

U klasi III do 1400 kubika grupa N bilo je svega dva vozača. Mutić Dušan vozio je samo prvi trening i ostvario najbolje vreme, ispred Miladinović Lazara koji vreme nije uspeo da spusti.

Rašević Dejan bio je najbrži takmičar klase IV, do 1400 kubika E1. Toroman Saša bio je drugi, a Rajić Nenad napravio je treće vreme. Prema ostvarenim vremenima, u drugoj vožnji niko nije uspeo da popravi svoj rezultat.

U klasi VII do 2000 kubika N i A, najbrži je bio Goran Toroman koji je u drugoj vožnji uspeo dodatno da snizi vreme postavljeno tokom prvog treninga. Isto je pošlo za rukom i Gajić Živku, dok Branko Dukić nije uspeo da popravi vreme u drugoj vožnji.

Vitomir Cvetić Susi jedini je takmičar klase VIII, a u drugoj vožnji uspeo je dodatno da snizi vreme napravljeno u prvoj vožnji usled gašenja automobila. U klasi X Nikola Miljković bio je usamljen, ali ga to nije sprečilo da napravi najbolje vreme današnjeg dana.

Milovanović Nemanja je u prvoj vožnji klase SP uspeo da napravi najbolje vreme, tako da se odlučio da na drugom treningu ni ne vozi. Međutim njegov brat Mirko uspeo je da napravi bolje vreme u drugoj vožnji, ali to nije bilo dovoljno da se popne na vrh liste. Dragan Stojković takođe je popravio vreme, ali je ono bilo dovoljno za poziciju tri.

U Fića Kupu desio se preokret nakon drugog treninga, pa je tako Nikola Ekmeščić izbio na čelo liste, ispred Sava Jančevića i Marka Pavlovića.

Uživo vremena sa trke možete i sutra pratiti putem sajta TRKE.rs

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video