Prva i poslednja trka za Baza

Loris Baz će prvi put vozit u Kataru gde će završiti svoju WSBK karijeru sa Kawasakijem, ali već sledećeg aprila debitovaće u MotoGPu sa Forward Yamahom.

Posle više od dve godine provedene u WSBK sa Kawasakijem, Francuz prelazi u MotoGP 2015. godine kao deo Forward Yamaha tima, i svoju poslednju trku voziće prod reflektorima u Losailu.

U međuvremenu Baz, ovu godinu završava kao peti u generalnom plasmanu i prvi put će voziti na stazi u Kataru ovog vikenda gde će pokušati da završi svoju WSBK karijeru sa prvom pobedom ove sezone.

“To će biti moja prva trka u Kataru, i deluje mi da je staza dobra. Srećan sam što ću završiti sezonu na stazi kao što je ova jer sam siguran da mogu ostvariti dobar rezultat ukoliko sreća bude na mojoj strani”.

“Mnogo sam proučavao stazu i mislim da sam spreman, gledao sam predhodne trke koje su tamo vožene i učio sam gledajući. Barem znam gde su krivine tako da ću morati da naučim linije i sve ostalo kada stignem tamo”.

“Iz onoga što sam čuo nije baš poput vožnje noću pod reflektorima, više je kao vožnja tokom dana. Mislim da bi vožnja sa svim ovim svetlima mogla biti malo drugačija, ali to ne bi trebalo mnogo da promeni osećaj. U Laguna Seca mi je nedostajalo malo sreće, pa se nadam da će u Kataru sreća biti na mojoj strani”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video