Prva pol pozicija u Moto2 klasi za Alexa Rinsa

Alex Rins vozač Páginas Amarillas HP 40 tima startovaće trku u Moto2 klasi sa pol pozicije, nakon bliske borbe sa Lowesom.

Ne može biti bliže nego ovo, Rins i Sam Lowes (Speed Up Racing) zabeležili su isto vreme kruga 1:37.114. U ovom slučaju, drugi najbrži krug svakog vozača uzima se u obzir kao odlučujući faktor i na osvnovu toga Rins izlazi kao pobednik.

Johann Zarco (Ajo Motorsport) pridružiće se Rinsu i Lowesu na prvom startnom redu. Francuski vozač imao je zaostatak od samo 0.108s za dvojicom prvoplasiranih vozača.

Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) startovaće sa četvrte pozicije na gridu, sa Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia) i Thomas Luthi (Derendinger Racing Intewetten) sa 5. i 6. pozicije.

Luis Salom (Páginas Amarillas HP 40) zauzeo je 7. poziciju na gridu, a iza njega su Xavier Simeon (Federal Oil Gresini Moto2) i Julian Simon (QMMF Racing Team) na 8. i 9. poziciji. Randy Krummenacher (JIR Moto2) kompletira prvih deset vozača.

Kompletni rezultati kvalifikacija: Moto2 kvalifikacije

 

 

Foto: motogp.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video