Prva pobeda za PJ Jacobsena

U Maleziji se ovog vikenda vozi deseta trka WSBK prvenstva, u okviru kog se vozi i Supersport šampionat, a ovog puta najbži je bio PJ Jacobsen.

Amerikanac je poveo od samog starta, i iako ga je Cluzel pratio tokom cele trke, nije uspeo da ga ugrozi. Jedini trenutak kada je Jacobsen izgubio poziciju dogodio se u poslednjem krugu, ali je odmah uspeo da se povrati i prvi prolazi kroz cilj na svojoj Hondi. Cluzel koji je drugi u šampionatu nije uspeo ozbiljnije da ugrozi prvoplasiranog i trku završava na drugoj poziciji.

Loš start zabeležio je Kenan Sofuoglu koji već u prvoj krivini pada na sedmu poziciju i kreće u obilaženje. Nakon dva kruga dolazi do Zanettia s kojim je usledila borba, a ubrzo i obilaženje. Sredinom trke Sofuoglu prilazi vodećem dvojcu, ali pravi grešku i njegov zaostatak počinje da se povećava.

U poslednjim krugovima Zanetti uspeva da priđe Turčinu. Usledilo je nekoliko obilaženja, koja je Italijan iskoristio se popne na pobedničko postolje, dok je Sofuoglu na kraju završio na poziciji broj četiri.

Kyle Smith nekako usamljeno završio je trku na petoj poziciji, a jednako usamljen bio je i Roberto Rolfo koji je trku završio na poziciji šest. Naredne tri pozicije zauzeli su Martin Cardenas, Gino Rea i Christian Gamarino, dok je Alex Baldolini poslednji u prvih deset.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video