Prva pobeda za Peugeot – McPhee

Cal Crutchlow je doveo do toga da se na pobedničkom postolju čuje himna Velike Birtanije, ali smo mi himnu čuli i u najnižoj kategoriji.

Poučeni iskustvom sa prethodnih trka, na samom startu očekivali smo da će Pawi još jednom iznenaditi. Tako je i bilo, dečko koji je startovao sa 29. pozicije uspeo je da se probije do treće pozicije, ali je ubrzo potom završio u šljunku. Ništa bolje nisu prošli ni Brad Binde ni Aron Canet, koji su se borili za prvu poziciju.

John McPhee odvezao je fenomenalnu trku po kišovitim uslovima i doveo Peugeot do prve pobede u istoriji Moto3 klase. Ne krije se da je Peugeot zapravo Mahinda, što znači da su motori iz Indijske fabrike po drugi put u 2016. godini na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Jorge Martin došao je do druge pozicije u trci, ispred novajlije Fabia di Giannantonia. Enea Bastianini završio je iza svog sunarodnika, dok Italijanski trojac kompletira Niccolo Antonelli na poziciji pet.

Šesta pozicija pripala je domaćem takmičaru Jakubu Kornfeilu, dok je iza njega završio još i prošlogodišnji šampion Red Bull Rookies Cupa Bo Bendsneyder. Pobednik prošlonedeljen trke Joan Mir završio je trku na osmoj poziciji, ispred Bulege i Navara.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video