Prva pobeda za Antonellia

Niccolo Antonelli je u Češkoj na stazi Brno osvojio prvu pobedu u karijeri u Moto3 klasi. On je u trci u kojoj se čak 11 vozača borilo za pobedu uspeo da napravi prednost dva kruga pre kraja i sigurno prvi prođe kroz cilj.

Antonelli je dva kruga pre kraja izbio na čelo kolone i ispred Fenatija koji je bio na drugom mestu pravi 0,250 sekundi prednosti. Ta prednost bila mu je dovoljna da sigurno prođe kroz cilj kao prvi. U poslednja dva kruga izdešavalo se mnogo toga, te je Enea Bastianini izbio na drugo mesto i završio sa 0,152 sekunde zaostatka.

Brad Binder koji je većim delom trke vodio stigao je do treće pozicije, dok su Vazquez i Navarro uz kontakt kroz cilj prošli na pozicijama četiri i pet. Romano Fenati koji je startovao sa 22. pozicije u poslednja dva kruga gubi čak četiri pozicije i trku završava na šestom mestu.

Vodeći u šampionatu, Danny Kent, imao je loš vikend i ovog puta završava tek na sedmoj poziciji, tik uz Oliveiru na poziciji osam. Domaći vozač Jakub Kornfeil završio je trku na devetoj poziciji, ispred McPheea. Trku su u poenima završili još i Martin, Bagnaia, Migno, Guevara i Oettl.

Ovu trku obeležio je veliki broj padova, a među njima najdeblji kraj izvukao je devetnaestogodišnji Gabriel Rodrigo koji je pao u prvom krugu, usled čega je istaknuta crvena zastava. Srećom, Rodrigo je nakon što je prevežen u medicinski centar bio svestan, nakon čega je trka nastavljena.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video