Auto trke WRC

Prva pobjeda Ogiera i Ingrassie na Korzici!

Sebastian Ogier i suvozač Julien Ingrassia došli su do svoje 36. pobjede u WRC karijeri i prve na reliju Korzika u Francuskoj.

Nakon što su proslavili pobjedu u Njemačkoj, na Volkswagenovom domaćem terenu u augustu, Francuz je briljirao pred svojom publikom.

Ogier je također osvojio i dodatni bod na „Power stageu“. To mu je donijelo 68 bodova prednosti u prvenstvu, a do kraja su ostala još tri relija.

baner

„Iako Korzika traži izdržljivost na samo deset brzinaca, svi su bili jako dugi. Julien i ja napravili smo dobar start i tijekom prvog dana razvili smo veću prednost nego što smo se nadali. To nas je dovelo u poziciju da upravljamo drugim dijelom relija kako bi smanjili rizike, nešto što smo uspjeli napraviti savršeno do kraja.

Jako je važno što smo ostali oprezni jer je reli bio pun zamki, posebno sa vlagom u subotu i nedjelju. Nije bilo popuštanja sve do kraja, pa kad smo prešli ciljnu crtu, bilo je mješavina ogromnog zadovoljstva, olakšanja i osjećaja da je 2016. naslov sada sve bliže“.

„Stvarno sam želio pobjediti ovdje. To je francuska runda prvenstva i zbog toga je posebno za nas, a Korzika je mitski reli na kojem smo imali mogućnost natjecati se samo nekoliko puta.

Ipak, to je povezano s pozitivnim osjećajima za nas, jer to je mjesto gdje smo dobili potvrdu 2007. da ćemo se natjecati sljedeće sezone u juniorskom prvenstvu, a to je također mjesto gdje smo slavili našu juniorsku titulu 2008.

Tijekom ovog vikenda mogli smo izmjeriti napredak od tada i napraviti jako dobar utjecaj na našu poziciju u prvenstvu“.

„Naš četvrti naslov je sada na dohvat ruke, a naš cilj je pokupiti ga u Španjolskoj. Ovaj put imamo pravi meč poen sa puno realnijom prilikom i držimo karte u svojim rukama da osvojimo prvenstvo“, zaključio je Sebastian Ogier.

Top 10 u poretku vozača:
1. S. OGIER: 195
2. A. Mikkelsen: 127
3. T. Neuville: 112
4. H. Paddon: 102
5. JM Latvala: 101
6. Dani Sordo 92
7. Mads Ostberg 80
8. Kris Meeke 54
9. Ott Tanak 53
10. Craig Breen 35

Video