Prva pobeda novajliji

Novajlija koji je ove godine ostvario dve pol pozicije, Alex Rins, zabeležio je danas u Indijanapolisu prvu Moto2 pobedu, nadmašivši Johana Zarca i Franca Morbidellia.

U veoma uzbudljivoj trci, koja je po svojoj dinamičnosti podsećala na neku od Moto3 trka, Alex Rins zabeležio je prvu pobedu sa gotovo pola sekunde prednosti nad vodećim u šampionatu. Franco Morbidelli kroz cilj je prošao kao treći sa 0,888 sekundi zaostatka za vodećim.

Dominic Aegerter vodio je velikim delom trke, ali je pred kraj popustio i trku završava na poziciji četiri. Tito Rabat završio je trku na petoj poziciji ispred Luthia i Ponsa. Simeon, Nakagami i mlađi Marquez kompletiraju prvih deset vozača u trci. Među osvajačima poena trku su završili Shah, Folger, West, Schrotter i Mulhauser.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video