Prva Fenatijeva pol pozicija

Romano Fenati napravio je rezultat karijere u Japanu, osvojivši pol poziciju tokom noćašnjih kvalifikacija na stazi Twin Ring Motegi.

Prvu pol poziciju u karijeri Fenati je ostvario srušivši rekord staze. Vozač Sky Racing VR46 tima postavio je vreme 1’56.484 što je bilo brže od rekorda Danny Kenta postavljenog 2014. godine.

Na drugom mestu, svega 0,173 sekunde iza Italijana trening je završio Miguel Oliveira. Jorge Navarro bio je 0,236 sekundi sporiji od prvoplasiranog i trening završava plasmanom na poslednje mesto prvog startnog reda.

Niccolo Antonelli dominirao je tokom celog vikenda, ali usled pada u toku kvalifikacija, nije mogao bolje od četvrte pozicije. S njim će iz drugog startnog reda krenuti Enea Bastianini i Danny Kent.

saac Viñales (RBA Racing Team), Livio Loi (RW Racing GP), Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) o Francesco Bagnaia (Mapfre Team Mahindra) čine prvu desetoricu sa kvalifikacionog treninga.

Trka se vozi u noći između subote i nedelje s početkom od 4:00.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video