Auto trke Formula E

Prostu prva pobeda

Nico Prost osvojio je trku u Majamiju, što znači da je e.dams-Renault prvi osvojio dve trke u šampionatu, a još uvek se čeka da to učini i neki vozač.

Prost u prvom delu trke nije delovao kao da će postati pobednik. Muku je mučio sa Virginovim Sam Birdom koji je bio na drugom mestu, koji je jurio za Jean-Eric Vergneom koji je krenuo sa prve startne pozicije.

Britanac je izveo precizno obilaženje, ali je odmah morao da uspori, zbog čega je pao na osmu poziciju. Vergneove nade za pobedu nisu se ostvarile, nakon što je odradio predugačak pit stop, a zatim je počeo i da gubi energiju, zbog čega je trku završio na poslednjem, 18. mestu.

Iskoristivši problem koji su imali Bird i Vergne, Daniel Abt izbija na čelo, sa Prostom i Lucas di Grassijem iza sebe. Njih trojica vozili su lepu trku, bez preticanja. Pošto je Abt krug ranije odradio pit stop, počelo je da mu ponestaje energije, što je Prost iskoristio znajući da ne sme da ostane zarobljen iza Nemca, jer je Speed bio veoma blizu u retrovizorima.

Prost obilazi Abta, ali isto čini i Scott Speed. Krug pre kraja, Amerikanac je video da može obići Prosta i počeo je da nabija tempo. Oba vozača dala su 100% sebe u poslednjem krugu, ali je Nico Prost odigrao pametnije i na taj način uzeo vođstvo u šampionatu.

Daniel Abt uspeo je da zadrži treću poziciju, a na četvrtoj se našao Jerome d’Ambrosio, što je ujedno i njegov najbolji rezultat, dok je Nelson Piquet Jr bio peti, ali je dobio i dva dodatna poena zbog odvoženog najbržeg kruga trke.

 

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video