Kružne trke Moto Classic Moto cross Moto trke

Proglašeni šampioni Srbije u moto disciplinama

Nakon proglašenja šampiona u šampionatu Istočne Evrope, sinoć su proglašeni i šampioni Srbije u kategorijama road racing, motocross i moto klasik. Na ceremoniji su uručene i četiri zlatne kacige.

Prva priznanja dobili su takmičari road racing kategorije u klasi 125 SP, gde je najbrži ove sezone bio Nikola Gajić iz Novog Sada. Iza Nikole, na poziciji vicešampiona našao se Martin Vugrinec, takmičar Red Bull Rookie kupa. Dragan Mišković našao se na trećoj poziciji u generalnom plasmanu ove klase.

DSC_0535.jpg

 

U klasi 600 SS titula je pripala Igoru Arsiću, koji je u šampionatu Srbije nadmašio Nenada Stojanovića. Na trećoj poziciji našao se Darko Todorov iz Zrenjanina.

DSC_0509.jpg

U klasi 1000 SS šampionska titula zasluženo odlazi u ruke Gorana Stojanovića Mrsija. Vicešampion klase je Balša Zorić, dok je Dejan Radulović sezonu završio na trećoj poziciji.

DSC_04975483a09192551.jpg

 

U klasi 600 SBKS, popularni Happening, šampionska titula pripala je Daliboru Miletiću. Na drugoj, vicešampionskoj, poziciji našao se Stevan Petrović. Martin Vugrinec je u svojoj prvoj sezoni u ovoj klasi došao do treće pozicije u šampionatu.

DSC_0566.jpg

 

Poslednja klasa roadracing šampionata je klasa 1000 SBKS u kojo je bilo neizvesno, ali je za zelenim stolom odlučeno da titula pripada Branislavu Jovanoviću. Milan Lovrić je vicešampion ove klase za 2014. godinu, dok je treća pozicija pripala Draženku Tintoru.

DSC_0546.jpg

 

U kategoriji motocross, pehari su prvo uručeni onim najmlađima. Prvo su na scenu stupili vozači klase MX65, gde je titula otišla u ruke Milića Zimonjića. Drugu poziciju zauzeo je Veljko Krsmanović, a treću Aleksa Milosavljević.

DSC_0596.jpg

 

U klasi MX85 šampion za 2014. godinu i ujedno osvajač zlatne kacige je Miodrag Stanojević. Vicešampionski pehar podigao je Miloš Radulović, dok je onaj namenjen trećeplasiranom u šampionatu, završio kod Janka Railića.

DSC_0602.jpg

 

U klasi MX1 titula je otišla u ruke Mađarskog takmičara Bence Česara, koji je bio bolji od vicešampiona Branka Antića. Na trećoj poziciji u šampionatu našao se Duško Paunović.

DSC_0609.jpg

 

I titula u MX2 klasi otišla je u ruke porodice Časar, ali ovog puta kod drugog brata – Tamaša. Nenad Jeremić je sezonu završio na vicešampionskoj pozicji, dok je Miroljub Cvetković bio treći.

DSC_0614.jpg

 

U MX3 klasi najbolji je ove sezone bio Gabor Saghmaister, koji je sezonu završio ispred Miroslava Hristova koji je zauzeo vicešampionsku poziciju i Zoltana Molnara koji je sezonu završio na trećoj poziciji.

DSC_0622.jpg

 

U MX B klai titulu je odneo Franjo Rihter, dok je vicešampion bio Nemanja Vemić. Na trećoj poziciji u generalnom poretku našao se Slobodan Jablanović.

DSC_0637.jpg

 

Među ATV takmičarima, titula je pripala Laslo Baližu. Titulu vicešampiona poneo je Žolt Nađ, dok je pehar za treću poziciju u šampionatu kući odneo Miloš Martinović.

DSC_0628.jpg

 

U Moto Klasik šampionatu, u klasi old time najviše poena tokom sezone sakupio je Miljan Kovačević, koji je zasluženo došao do titule šampiona. Vicešampion u ovoj klasi je čuveni Slavko Kalaba, dok je treća pozicija pripala Draganu Stavrovu.

DSC_0655.jpg

U klasi MK50 šampionska titula za 2014. godinu pripada Stanku Markotiću, koji je sezonu završio ispred Karolja Kenjereša i Stevana Tatića.

DSC_0662.jpg

 

U klasi MK 125 prve tri pozicije zauzeli su Dejan Pavlović, Zoran Pavlović i Stevan Marjanović. Mihalj Nemet šampion je klase MK 250 u sezoni 2014, a za sobom je ostavio Dejana Pavlovića i Nedeljka Mrdakovića.

DSC_0677.jpg

 

Miroslav Grubin postao je šampion klase MK 500. Titula vicešampiona pripala je Zoranu Pavloviću, a treća pozicija Draganu Prokinu.

DSC_0685.jpg

 

U klasi Open / Special titulu šampiona, je odličnom vožnjom tokom cele sezone, poneo Miroslav Mika Stanojević, ostavivši iza sebe rumunske takmičare Sorina Alamoriana i Ovidiu Adrian Rusua.

DSC_0694.jpg

U klasi MK-Prikolice na kraju sezone najviše poena ima posada Dragan Dragoj/Vuk Tomanović. Ova posada treći put osvaja titulu, tako da im je ove godine pripala i zlatna kaciga. Vicešampioni klase su Konstadinović i Vasiljević, dok je treća pozicija rezervisana za Telalovića i Stankovića.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video