Kružne trke Moto Classic Moto cross Moto trke Supermoto

Proglašeni najbolji u Istočnoj Evropi

U subotu 06. decembra, beogradski hotel Zira ugostio je najviše zvaničnike FIM Evrope i najbolje takmičare u kategorijama road racing, motocross, supermoto i moto klasik.

U kategoriji SP Junior, sa tri pobede šampionsku titulu zasluženo osvaja Milen Georgiev iz Bugarske. Na drugoj poziciji našla se jedna dama – Tanya Ivanova, takođe iz Bugarske, dok je treća pozicija u šampionatu pripala makedonskom takmičaru Argetimu Ramadaniju.

DSC_0211.jpg

U klasi 600 SS, šampinska titula je pripala takmičaru iz Srbije – Nenadu Stojanoviću Cvrletu, koji je titulu sasvim zasluženo osvojio pobedivši na sve tri trke ovog šampionata. Na drugoj poziciji našao se Boyko Bozhinov, bugarski takmičar poznat domaćoj publici, jer ja u prethodnim godinama učestvovao na trkama širom Srbije. Na trećoj poziji našao se još jedan takmičar iz Bugarske – Spasimir Yachkov.

DSC_0216.jpg

 

U klasi 1000 SS svi pehari su otišli u Bugarsku. Sezonu je na prvoj poziciji završio Krasen Kanchev, koji je osvojio jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mesto. Martin Choy, koji je vozio jednu trku manje, sezonu je završio kao vicešampion, uz dve pobede, dok je treća pozicija pripala Velislavu Markovu.

DSC_0231.jpg

 

Drugo priznanje takmičarima iz Srbije stiglo je u klasi 1000 SBKS, u kojoj je Dragan Stanković osvojio titulu šampiona Istočne Evrope. Na drugoj poziciji sezonu je završio Petar Todorov iz Bugarske, dok je trećeplasirani bio Pavel Pavlov, takođe iz Bugarske.

DSC_0236.jpg

 

Klasa 600 SBKS donela je još jedno priznanje našoj zemlji, ali ovog puta ne zlatno. Na prvoj poziciji sezonu je završio Plamen Petrov, ispred Dalibora Miletića koji je na svojoj Yamahi zauzeo vicešampionsku poziciju i Spas Paneva, koji je ezonu završio na trećoj poziciji.

DSC_0254.jpg

Ekipno, prvo mesto je pripalo Bugarskoj, dok je Srbiji pripala druga pozicija. Na trećoj poziciji se našla Rumunija kada su u pitanju A timovi, odnosno Makedonija u plasmanu B timova.

DSC_0269.jpg

 

DSC_0260.jpg

 

Nakon takmičara kategorije roadracing, usledilo je proglašenje najboljih u motokros kategoriji. Prvi su se na podijum popeli oni najmlađi. U klasi 65 MX prvo mesto zauzeo je Kristian Ivanov iz Bugarske, ispred sunarodnika Dimitar Grozdanova i grka Antoniosa Salamalisa.

DSC_0238.jpg

 

U klasi 85 MX sve tri pozicije pripale su takmičarima iz Bugarske. Najbrži među njima bio je Hakan Halmi, koji je sasvim zasluženo postao šampion sa 32 poena prednosti nad Momchilom Ivanovim koji je sezonu završio kao vicešampion. Trećeplasirani je bio Alex Dimitrov.

DSC_0273.jpg

U klasi MX2 Junior, šampionska titula još jednom odlazi u Bugarsku, ali ovog puta Ljubomiru Vasevu. Vicešampion klase MX2 Junior je Ionut Corbea, takmičar koji dolazi iz Rumunije, dok je do treće pozicije došao Michael Ivanov, takođe iz Bugarske.

DSC_0321.jpg

 

Ljubomir Vasev iz Bugarske postao je i šampion MX2 klase za 2014. godinu. Kristian Angelov je postao vicešampion, dok se Ionut Corbea iz Rumunije u ovoj klasi popeo na treću poziciju.

DSC_0335.jpg

 

Klasa MX1 pomešala je karte. Šampionska titula ovog puta odlazi u Rumuniju, u vitrine Adriana Raduta, koji je sezonu završio na prvoj poziciji, ispred Hristiana Ilioskog iz Makedonije i Todora Toteva iz Bugarske.

DSC_0347.jpg

 

Bugarska dominacija nastavljena je i u MX klasi, tako da su sva tri pehara otišla u susednu Bugarsku. Šampion za sezonu 2014 je Julian Raychev, vicešampion Teodor Gigov, a trećeplasirani Veselin Malinov.

DSC_0351.jpg

 

U klasi MXV, Veselin Malinov, trećeplasirani u klasi MX osvojio je šampionsku titulu. Pehar za drugu poziciju otišao je kod Tonia Tsvetkova, dok je treće mesto zauzeo Borče Kostov iz Makedonije.

DSC_0368.jpg

 

Ekipno, najbolji su bili takmičari iz Bugarske, ispred Rumunskih vozača i vozača iz Srbije.

DSC_0382.jpg

 

Supermoto kategorija u šampionatu Istočne Evrope vozi se u dve klase. U klasi 85SM najbolji je bio Can Oncu iz Turske, ispred Hakan Halmia iz Bugarske i Maximiliana Koflera iz Austrije.

DSC_0442.jpg

 

Druga Supermoto klasa koja je vožena je klasa  SM3. U ovoj klasi najbrži je bio Asrin Rodi Pak iz Turske. Vicešampion je Borislav Stoimenov iz Bugarske. Njegov sunarodnik Veselin Ivanov našao se na trećoj poziciji u šampionatu.

DSC_0454.jpg

 

Do ovog trenutka nismo dobili spisak sa pozicijama u šampionatu Istočne Evrope za Moto klasik kategoriju, koju ćemo dopuniti blagovremeno.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video