Moto trke MotoGP Uncategorized

Problemi sa kvačilom i kočnicama na Pedrosinoj Hondi

Dani Pedrosa doživeo je pad ujutro na dan trke u Assenu i morao je da se zadovolji osmom pozicijom nakon teškog dana u Holandiji.

Pad je ozbiljno oštetio njegov omiljeni trkački motocikl i na svom rezervnom motociklom imao je užasan start nakon problema sa kvačilom, a zatim i sa kočnicama.

„Nakon što sam pao na warm-upu morao sam da promenim svoj trkački motocikl,“ – objasnio je Pedrosa. „Onda sam koristio drugi motocikl. Kada sam startovao, kvačilo se nije odvajalo. Kada sam krenuo imao sam dosta proklizavanja kvačila. Motocikl je takođe imao neke probleme sa kočnicama, bilo je malo vazduha u kočnicama, ili neku drugu vrstu problema, tako da u suštini nisam imao kočnice.“

„Ništa nisam mogao da uradim u brzim krivinama. Stvarno sam se mučio i vozio sam veoma uplašen, momci su bili ispred mene a ja sam nekad imao kočnice, a nekada sam stiskao kočnicu do kraja. Prilagođavao sam se sve vreme, ali u svakom slučaju, nisam mogao da napravim nikakav napredak.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video