Priča se da bi Yamaha mogla da otpusti Lorenza

Incident između Valentina Rossija i Marc Marqueza podelio je MotoGP padok na dve struje, a sa pojavom novih dokaza i snimaka, situacija se dodatno zagreva. Po boksu kruže priče i da Yamaha uopšte nije srećna stavom o ovom incidentu koji je izneo Jorge Lorenzo.

Jorge Lorenzo je odmah stao na stranu Marc Marqueza i konkurentskog HRC tima, tvrdivši da je Rossi glavni krivac za pad Hondinog vozača. Jorge je takođe odmah po dodeli priznanja vozačima demonstrativno napustio postolje, propustivši zajedničko fotografisanje i polivanje šampanjcem. Takođe, na ovom snimku se može videti kako je Lorenzo odreagovao u trenutku kada se priznanje dodeljuje Rossiju.

Još više je iznenadila Lorenzova izjava da je tri kaznena poena za Valentina Rossija premala kazna za ono što je uradio, tako da šef Yamahe za koju Lorenzo vozi, Lin Jarvis, i čovek čija je žalba na odluku odbijena nakon trke u Sepangu, nema baš najlepše mišljenje o Lorenzu u ovom trenutku.

Lorenzov stav prema Rossiju i javno prozivanje, te pokazivanje prsta na dole tokom dodele priznanja, svakako se ne dopada čelnicima Yamahe, tako da Lorenza ova situacija može koštati titule.

Bilo kako bilo, po padoku se govori kako Yamaha ozbiljno razmišlja o tome da pronađe zamenu za Lorenza u fabričkom timu. Da li će se ova smena zaista dogoditi ili je reč o još jednom traču koji za cilj ima da dodatno zagreje atmosferu, saznaćemo tek nakon Valensije.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video