Premium Rally u Beogradu

Kada se kaže rally, svako od nas pomisli na makadam, blato, reke i prašinu. Ali neki ljudi relijem nazivaju i paradu skupocenih sportskih, ali i manje sportskih automobila.

Jedna baš takva, da je nazovemo kopija trke Gum Ball 3000, prošla je kroz Srbiju. Vlasnici skupocenih automobila iz Bugarske imaju svoju zabavu. Pre dva dana krenuli su iz Sofije i cilj im je da stignu u Sveti Vlas. Na tom putu Beograd im je „okretnica“, a petak jutro provešće na NAVAK-u.

Na parkingu ispred hotela Metropol, prvo je pristigao Nissan GTR organizatora takmičenja, da bi 45 minuta nakon njega pristiglo još desetak automobila. Među kojima su bili Nissan GTR, Audi S6 i S8. Porsche Cayene Turbo S, Porsche Turbo S Techart i Panamera i Chevrolet Camaro.

Tek nešto kasnije, stigla je i zvezda večeri. Možda ne najskuplji, ali sigurno najzanimljiviji automobil – Lotus Exige Sprint. U pitanju je bolid iz ograničene serije, koji nosi oznaku 20, od ukupno napravljenih 25 modela. U sebi nosi Toyotin motor od 1.800 kubika.

Tokom večeri pristiglo je još par automobila, među kojima su bila dva Infinitia Q50S, Honda S2000 i verovatno najzanimljiviji Ferrari 599.

[print_gllr id=12047]

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video