Preminuo Jean-Pierre Beltoise (1937-2015)

Jean-Pierre Beltoise, učesnik 84 velike nagrade i pobednik Velike nagrade Monaca 1972 godine preminuo je u 77. godini života.

Popularni Francuz karijeru je počeo u moto trkama, gde je osvojio 11 titula u rodnoj Francuskoj. Zatim prelazi na auto trke, gde 1964. godine zadobija ozbiljne povrede u sudaru u Reimsu.

Uprkos povrede nakon koje mu se ruka nikada nije u potpunosti oporavila, sa Matrom je osvojio titule u F3 i F2, pre nego što je dospeo u F1 sa proizvođačem iz Francuske.

Već 1968. godine sa Matrom se pokazao u najboljem svetlu na holandskom GP-u. U istom bolidu ostao je sve do 1971. godine osvojivši nekoliko podijuma, ali do pobede nikada nije stigao.

Nakon prelaska na BRM osvaja pobedu u Monaku 1972. godine. Ova sezona, u kojoj se osam puta peo na pobedničko postolje, bila je najbolja u njegovoj karijeri. U Formuli 1 se zadržao do 1974. godine.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video