Preminuo je Gerard Ducarouge

Legendarni dizajner Formule 1 Gerard Ducarouge koji je stvorao šampionske bolide za Jackie Stewarta i Ayrtona Sennu preminuo je u svojoj 73. godini.

Francuz je svoju karijeru započeo 1960. godine za Matru, u juniorskim kategorijama, pre nego što je pomogao u stvaranju bolida MS80 sa kojim je Stewart bio u pohodu na Svetsku titulu 1969. godine. Matra koju je stvarao Ducarouge osvaja legendarni LeMan tri godine za redom 1972, ’73 i ’74 godine.

Iz Matre Docarouge prelazi u Ligier za koji stvara bolid koji je pobedio 1977. godine u Švedskoj. Dve godine kasnije na kratko odlazi u Alfa Romeo, da bi sredinom 1983. godine otišao u Lotus gde počinje najupečatljiviji deo njegove karijere.

Senna

Nakon kraja karijere u Lotusu 1990. godine, Docarouge se vraća u Francusku, prvo u Larrousse, a zatim i sa Ligier timom gde ostaje do 1994. godine.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video