Enduro Moto cross Moto trke

Preliminarni kalendar motokros trka u Srbiji

Nakon kalendara kružnih i moto klasik trka, predstavljen je i kalendar motokros trka koje će se voziti 2017. godine. Kao što je to slučaj i sa „krugom“, kalendar će tek biti verifikovan i naknadno potvrđen.

Motokros sezona počinje u periodu između 12. i 14. maja u Čačku, da bi se nakon pauze od dva meseca sezona nastavila na stazi Globare u periodu između 16. i 18. juna.

Feketić je planiran za dve nedelje kasnije, odnosno prva dva dana jula. Globare će još jednom biti domaćin u periodu između 28. i 30. jula.

Nakon letnje pauze, do kraja sezone ostaće još tri trke – Čačak od 15. do 17. septembra, Lemeš Ring u mestu Svetozar Miletić od 29. septembra do prvog oktobra. Poslednja trka sezone vozi se u Bačkoj Topoli od 06. do 08. oktobra.

Ove godine imaćemo i Enduro šampionat. Sezona enduro trka počinje u Loznici u periodu između 29. i 30. aprila. Druga trka voziće se na Tari od 26. do 28. maja.

Između druge i treće trke enduro šampionata u Srbiji imamo pauzu od četiri meseca, da bismo nastavak sezone imali u periodu između 22. i 24. septembra. Poslednja trka sezone planirana je za Frušku Goru između 27. i 29. oktobra.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video