Enduro Kružne trke Moto Classic Moto trke

Preliminarni kalendar Moto saveza Srbije

Na juče održanoj sednici road racing komisije koja deluje unutar MSS, izglasan je preliminarni kalendar kružnih i moto klasik trka koji će naknadno biti verifikovan od strane izvršnog odbora.

Pored kalendara za 2017. godinu, na sednici komisije izglasano je i da se tehnički pravilnik za klase F600 i F1000 neće menjati u odnosu na 2016. godinu iako je na kraju sezone najavljeno da će biti izmena. Razlog je usaglašavanje pravilnika sa pravilnikom BMU, kako bi takmičari iz Srbije nesmetano da nastupaju u šampionatu Istočne Evrope.

Prema kalendaru koji je izglasan, sezona će krenuti u periodu između 02. i 04. juna, duplom trkom u Kraljevu na stazi Beranovac.

Sezona bi trebalo da se nastavi u Vršcu na pisti Pilotske akademije SMATSA u periodu od 04. do 06. avgusta, takođe duplom trkom.

Nedelju dana kasnije, u periodu od 11. do 13. planirana je trka na vojnom aerodromu Ponikve kraj Užica.

Sezona će se završiti trkom u Batajnici koja će se bodovati za šampionat Istočne Evrope. U periodu od 15. do 17. septembra na pisti vojnog aerodroma biće vožena jedna trka čime će se šampionat završiti sa pet trka.

Motokros kalendar biće objavljen naknadno, kada se usaglase svi termini.

Za Enduro disciplinu pominju se četiri termina. Sezona počinje u Loznici u periodu od 28. do 30. aprila na trci koja se vozi već drugu godinu za redom.

Druga trka Enduro šampionata vozi se na Tari od 26. do 28. maja. U pitanju Xross Challenge,  trka koja se održava nekoliko godina u nazad. Treća trka sezone planirana je da se održi u periodu od 22. do 24. septembra u Raški, dok je kraj sezone planiran za Frušku Goru u oktobru mesecu, tačnije u periodu od 27. do 29. oktobra.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video