Prekogranična zabava na WRC Snowfest-u

Skandinavski WRC Snowfest, ponovo će postati prekogranični događaj, gde će se dobar deo prvog dana švedskog relija održati u Norveškoj.

I dok će teritorija biti pretežno poznata vozačima, oko 20% prvog dana akcije na ledu će biti drugačije u poređenju sa ovom godinom.

Drugi krug FIA WRC-a će se održati od 12 – 15 februara, vraćajući se staroj tradiciji da se reli vozi od četvrtka do nedelje, nakon što je pomeren za 24h unapred, usled poklapanja termina sa Zimskim olimpijskim igrama.

Kao i uvek, Karlstad će biti domaćin starta i cilja, a parking i boksevi će biti na Hagfors aerodromu, gde će biti bazirana zaustavljanja tokom noći.

Otvaranje događaja je u petak i sadrži dve norveške faze, koje će se ponoviti, i prekogranični test na putevima koji se ne koriste od 2011. godine, ali u suprotnom smeru. 15-o minutni brzi servis će biti u Kirkenær-u.

Subota obuhvata klasične etapu u zaleđenim šumama oko Hagfors-a, a nedelja se vraća u isto područje, zbog samo 3 testa uključujući i zatvarnje na Power Stage-u u Vargåsen-u. 21 etapa, pokriva gotovo 310 km.

Istorijski događaj će biti održan u petak i subotu, u saradnji sa glavnim relijem.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video