Preko WTCC do Formule 1?

Put od Svetskog prvenstva turing automobila do sedišta u nekom od F1 timova teško je zamisliv u praksi, ali je sada makar teoretski izvodljiv. Na julskoj sednici FIA Svetskog saveta auto-sporta u Mexico City-u ovo telo odlučilo je da uvrsti WTCC u spisak takmičenja čiji rezultati donose bodove za F1 superlicencu.

„To je dobro za kredibilitet našeg šampionata. U svakom slučaju, zahvalan sam što nas je FIA uvrstila u sistem bodovanja za F1 superlicencu“, zadovoljan je WTCC šef Francois Ribeiro navedenom odlukom. Ali, i on sam sumnja da će stvar imati ikakvog praktičnog dejstva i da će trkači u WTCC-u skupljati poene za F1, jer su njihove ambicije ionako drugačije i ne vode ka „otkrivenim točkovima“.

„Ne znam hoće li vozači koristiti tu mogućnost. Morali biste tri godine uzastopno da osvajate WTCC titulu da biste stekli bodove za ulazak u Formulu 1“, iznosi Ribeiro jednu od mogućih računica.

11709667_664580856975444_8840004693672880071_n

Superlicenca je „vozačka dozvola“ i neophodan preduslov za učešće u trkama Formule 1. Da bi se ona stekla, potrebno je da vozač u periodu od tri godine skupi 40 poena u šampionatima koje FIA priznaje kao adekvatne i plasmane u njima vrednuje po definisanoj bodovnoj skali.

Međutim, čak i naslov u Svetskom turing prvenstvu, koje se ni u kom slučaju ne smatra prolaznom serijom na putu ka Formuli 1, donosi 15 poena (spisak takmičenja koja se uzimaju u obzir za superlicencu i kompletnu tabelu raspodele bodova možete preuzeti OVDE).

WTCC direktor ponosi se činjenicom da nije molio da WTCC bude uvršten u pomenutu tabelu, ali mu je prisustvo na njoj bitno već i stoga što se na njoj nalazi još jedno (u teoriji) turing takmičenje: „Mi smo partner FIA i bilo bi izuzetno neugodno da je DTM uzet u sistem superlicenci, a da WTCC nije.“

Zandvoort (NL) 12th July 2015. BMW Motorsport, Race 08, Augusto Farfus (BR) Shell BMW M4 DTM and Marco Wittmann (DE) Ice-Watch BMW M4 DTM . This image is copyright free for editorial use © BMW AG (07/2015).
Zandvoort (NL) 12th July 2015. BMW Motorsport, Race 08, Augusto Farfus (BR) Shell BMW M4 DTM and Marco Wittmann (DE) Ice-Watch BMW M4 DTM . This image is copyright free for editorial use © BMW AG (07/2015).

S druge strane, čelnici DTM serije veoma glasno su negodovali kada njihovo prvenstvo u prvoj verziji nije dobilo mesto u sistemu sticanja superlicence.

O pravom, suštinskom rivalitetu na relaciji WTCC – DTM, nema ni govora, dodaje Ribeiro: „Mislim da ni na koji način nismo konkurencija DTM-u, naši koncepti su daleko jedan od drugog.“

Svejedno, rezultati u oba turing takmičenja nose apsolutno jednak broj bodova u sistemu superlicenci, što je opet paradoks zbog kojeg bi DTM imao pravo da bude nezadovoljan. Jer, automobili nemačke serije su siluete i rasni trkački prototipovi, skoro formule s krovom, i po svojoj naravi i performansama bliži su jednosedima nego što će to TC1 vozila ikada moći da budu.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video