Predstavljen WRC Polo R za 2015. godinu

Sebastian Ogier je ispalio hitac upozorenja ka konkurentima, predstavljajući novi, jači Polo WRC s kojim će Volkswagen nastupati u Svetskom reli šampionatu tokom 2015. godine.

Automobil za 2015. godinu ne samo što izgleda radikalno drugačije sa novom kombinacijom boja i zadnjim krilom, već je pretrpeo i poboljšanja motora i menjača.

Tim veruje da će automobil, koji je u dominirao tokom prethodne godine, biti u potpunosti spreman za start sezone u Monte Carlu.

„Veliki sam optimista i verujem da će novi auto imati dobar početak kao i njegov prethodnik. Uložili smo mnogo truda u razvoj i testiranje. Mnogo je pažnje posvećeno menjaču i verujemo da će biti pravi pogodak.“ rekao je Ogier, koji dodaje – „Radujem se novoj sezoni. Biće uzbudljivo da vidimo kakvi ćemo biti protiv ostalih timova. “

Ogierov klupski kolega Jari-Matti Latvala je samo kratko dodao – „Novi auto je brži i u svakom pogledu bolji od onog s kojim smo se takmičili u 2014. godini.“

Za volanom novog modela naćiće se Ogier i Latvala, dok će Andreas Mikkelsen voziti prošlogodišnji model sve do četrte trke u Portugalu.

Polo R 2

 

Foto: autosport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video