Predstavljen Estrella Galicia 0,0 Marc VDS tim

Estrella Galicia 0,0 Marc VDS MotoGP™ tim održao je u Madridu zvanično predstavljanje tima, uz predstavljanje svojih Moto2 i Moto3 ekipa.

MotoGP ekipu ove godine činiće Jack Miller koji je i tokom 2015. godine nastupao u ovoj kategoriji, kao i novajlija Tito Rabat. Oni su na sceni u Barseloni predstavili motocikle i nove boje, a ovo je ujedno i prvi put da ovaj tim nastupa sa dva vozača u „kraljevskoj kategoriji“. Tim je formiran prošle godine, a za volanom njihovog motocikla sedeo je Scott Redding.

moto3.middle

Rabat i Miller su završili pripreme za sezonu u Kataru i pripremaju se za početak. Miller je priznao da je u trci sa vremenom, kako bi zalečio povrede desne noge i bio potpuno spreman za start sezone.

Na sceni su im se pridružili i vozači Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Moto2™ tima, Alex Marquez i Franco Morbidelli, kao i vozači Estrella Galicia 0,0 Moto3™ ekipe, Jorge Navarro i Aron Canet. Povrh svega, predstaljen je i Estrella Galicia 0,0 Junior Team koji će se takmičiti u FIM CEV Repsol Moto3™ Junior svetskom šampionatu. Vozači najmlađe ekipe su Jaume Masia, Jeremy Alcoba i Alonso Lopez.

cev.middle

Michael Bartholemy je izjavio kako je prelazak na dva motocikla u kategoriji velii uspeh za njih, te da im je to i bio cilj od samog početka. On se osvrnuo i na to da su tokom 2015. godine osvojili podijum i da su jedan od retkih malih timova koji nastupa sa više motora.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video