Predstavljen Ducati GP15

Par minuta posle 11 časova u Bolonji je počela prezentacija Ducatia GP15. U prvom redu ponosno je sedeo Gigi Dall’Igna očekujući da Svet konačno vidi njegovo novo „čedo“.

Govornici su se smenjivali na bini, iznosili mišljenja, stavove i očekivanja. Nakon obraćanja Claudia Domenicallia, na pozornicu je izašao i sam Gigi koji je izjavio da mu je cilj za 2015. godinu da pobede barem jednom.

gigi

Nakon toga prisutnima se obratio i sportski direktor Ducatia Paolo Ciabatti koji je govorio o tome da konačno imaju italijanski tim sa dva jaka Italijana na mestima vozača. Zatim im se na sceni pridružio Davide Tardozzi, MotoGP tim menadžer. On je govorio o neuspehu Valentina Rossija na Ducatiu, o ljudima u boksu koji su zadovoljni tehničkim napretkom, o veri u Gigia, …

ciabati

Na video bimu je prikazan promo video, a onda su na pozornicu izašli Dovizioso i Iannone. Njih dvojica su sa osmehom na licima govorili o novom motoru, o očekivanjima i o evoluciji koju GP15 sa sobom donosi. Njih dvojica su povukli paralelu između Ducatia i konkurenata iz Japana. Dovizioso je zatim dodao – „Sve deluje kao da snovi postaju stvarnost“.

andree

 

Nakon njihovog izlaganja, prikazan je još jedan promo video u kome je akcenat bio na pripremi motora za trku. Nakon kratkog filma, na zidu se prikazao crveni EKG.

1

A zatim je iz oblaka dima…3

Izronio novi Ducati.

5

A zatim smo ga videli i u celosti.

6

Njaveća promena je vidljiva u dizajnu kompletnog motora.

8

Detalje možete videti u snimku.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video