Formula 1

Predsednik Ferarija doneo odluku o povlačenju iz Formule 1

Presednik Ferarija Luka di Montezemolo se povlači sa te funkcije
Presednik Ferarija Luka di Montezemolo se povlači sa te funkcije

Glavni čovek Ferarija Luca di Montezemolo prekinuo je špekulacije o svojoj budućnosti izjavom da će se povući iz Formule 1.

On je izjavio da je njegova odluka poprilično izazvana planovima nove Fiat Chrysler Automovilske kompanije, koja je planirana za Njujorkšku berzu sledećeg meseca.
„Ovo je kraj jedne ere. Odlučio sam da napustim poziciju predsednika nakon skoro 23 predivne i nezaboravne godine.“
Di Montezomolo će ostati u timu do 13 Oktobra.

Puno je špekulacija bilo u poslednjih nedelju dana, međutim on je insistirao na tome da ostaje u ekipi. Zapravo je rekao da ponuda o produženju ugovora na još tri godine, koju je dobio u martu, i dalje važi.

Ali na isto pitanje došlo je do lavine nezadovoljstva od strane generalnog direktora Fiata Sergia Marchionnea, koji je jasno stavio do znanja svima da su performanse time jednostavno neprihvatljive.

Di Montezemolo se zahvalio svim zaposlenim u Ferariju koji su radili sa njim, pa napravio poseban osvrt na sina Enza Ferrarija, Pjera. Nije ni pomenuo novog direktora Marichionnea.
„Ferrari je najdivnija kompanija na svetu,“
rekao di Montezemolo, koji je počeo da radi u Ferariju sredinom slavnih 70tih sa Nikijem Laudom.
„Bila mi je velika čast i zadovoljstvo da budem lider takve kompanije. Posvetio sam sav svoj entuzijazam ovoj kompaniji. Uz moju porodicu, Ferari je bio i biće najvažnija stvar u mom životu. Želim svim akcionarima, posebno Pieru Ferrariju koji je uvek bio na mojoj strani, sve najbolje i još mnogo uspešnih godina koje Ferrari svakako zaslužuje.“
 

 

Tagovi

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video