Pred Schumacherom je dug put do oporavka

“ Pred Michaelom Schumacherom je dug put do oporavka“ , rekla je njegova menadžerka, na godišnjici od skijaške nesreće.  Njeni komentari izazivaju sumnju u novinske natpise da je u pitanju kognitivni napredak.

„Potrebno nam je puno vremena. Biće to duga i teška borba“ , rekla je Sabina Kehm , „njegov napredak odgovara težini situacije“ .

Schumacher je pretrpeo teške povrede glave u skijaškoj nesreći 29.12.2013. godine u Maribelu u francuskim Alpima. Iz indukovane kome se probudio u junu, a bolnicu je napustio u septembru.

Philippe Streiff , još jedan bivši vozač F1 , rekao je: “ Schumacher tek treba da povrati moć govora, ali prepoznaje ljude oko sebe.“

Streiff , dugogodišnji prijatelj , ove informacije dobio je od Schumacherove supruge, Corrine, sa svojom suprugom Gerard Saillant, koja zna kakve su posledice bile nakon njegove nesreće 1989. godine.

On je rekao da je Šumaher, koji će napuniti 46 godina 3. januara, ima ograničene pokrete. Pokušavao je da sedi uspravno, a da se u budućnosti može nadati hodanju sa štakama.

Kehm je rekla da Streiff nije bio dugogodišnji prijatelj sa Schumaherom i da ne može da potvrdi odakle mu te informacije, jer nije bio u kontaktu sa Corrine.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video