Pozitivni utisci sa testova za Pramac Racing

Danilo Petrucci pokazuje konstantan napredak tokom tri dana testiranja. Michele Pirro, u međuvremenu, vrši intenzivan rad na softweru za GP14.2 sakupljajući važne podatke koji mogu biti korisni za razvoj motocikla.

Yonny Hernandez prisiljen je da propusti testove zbog povrede ramena, njegov oporavak ide po planu i on će biti na stazi u drugoj seriji testova na Sepangu krajem februara.

Petrucci je u petak ujutro izašao na stazu u pokušaju da postavi najbrže vreme kruga na mekanim gumama i uspeo je da za sekundu dodatno popravi vreme postignuto u četvrtak, i sa vremenom od 2’00′.970s zauzeo je 13. poziciju, manje od pola sekunde zaostatka iza prvih deset.

Petrucci: „Moram bolje da razumem motocikl proučavajući podatke. Dobar sam na kočenju ali gubim malo brzine u krivinama kada motor počinje da proklizava. To se dešava jer se još nisam navikao na snagu Ducatija. Zato prerano dajem gas na izlazu iz krivine i često upadam u nevolje. Moram da odvezem još mnogo kilometara pre nego što budem u mogućnosti da glatko vozim. U svakom slučaju vraćam se u Italju veoma zadovoljan, i veoma sam srećan što sam ovde sa Pramac Racing-om.“

Dan je bio pun obaveza i za Ducatijevog test vozača Michele Pirra, koji je uspeo da odveze 56 krugova. Pirro je rekao: „Zadovoljan sam poslom koji sam obavio ovih dana na elektronici motocikla. Nisam toliko zadovoljan vremenima jer sam odvezao brz krug sa korišćenom gumom i nisam uspeo da popravim vreme koliko sam želeo sa novom. Ali definitivno je bilo važnije testiranje softwera. Zato sam zahvalan timu jer su svi naporno radili.“

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video