Auto trke ETCC

Pozicije šest i sedam za Lein racing

U svom drugom učešću u ETC kupu vozači Lein racinga postigli su šesto i sedmo vreme sa Seat Leon Racerima sa kojim inače nastupaju u Seat Leon Evrokupu.

Crnogorski trkač Dejan Bulatović završio je kvalifikacije na šestom mestu u klasi, a na sedmom ukupno, dok je Mladenu Lalušiću (koji se plasirao poziciju niže od svog timskog kolege), brisan najbrži krug zbog silaska sa staze.

Kako smo saznali iz tabora srpskog tima, oni nisu nezadovoljni postignutim, jer im je ETCC konfiguracija staze Paul Rickard potpuno nova.

„Pronašli smo odgovarajući setup za manju potrošnju guma. Na stazi je vrelo, gume se puno troše, tako da je potrebno dosta truda da se to premosti. Ceo tim naporno radi na tome da sve prođe u najboljem redu na sutrašnjim trkama“, kaže Bulatović.

„Dodatni problem nam je težina“, dodao je Lalušić. „Nama su u Slovačkoj dodali 15 kilograma jer se ne trkamo cele sezone. Za francusku rundu su nam dodali još po četiri, jer smo na Slovakija ringu osvojili bodove, pa smo sada najteži na stazi. Ipak, raspoloženje u timu je dobro i jedva čekamo start“.

Lalušić, međutim, greši kada govori o hendikep težinama – automobili Lein racing su dobili po 15 kilograma zato što nisu stalni učesnici ETC kupa, kao i po 4 kilograma zbog poena sa Slovakija ringa, ali ostali vozači imaju mnogo veće balaste – Fulin 50, Borković 45, Homola 38 kilograma.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video