Povređeni Lorenzo dominantan prvog dana u Japanu

Vozač Movistar Yamahe iskoristio je prednost idealnih uslova na Twin Ring Motegi stazi da postavi najbolje vreme od 1’44.731 u FP2. Lorenzo nije pokazivao nikakve posledice od povrede ramena i potpuno je dominirao na prvim slobodnim treninzima za Motul Veliku nagradu Japana.

Lorenzovo vreme je manje od tri desetine sporije od prošlogodišnjeg rekorda staze Andree Doviziosa (1’44.502). Pedrosa je na kraju dana zauzeo drugu poziciju posle poboljšanja vremena iz FP1 za preko jednu sekundu. Vozač Ducatija, Andrea Iannone bio je treći najbrži. Izalijan je bio brži od svog timskog kolege Andree Doviziosa na četvrtoj poziciji i njih dvojicu deli samo 0.016s, uprkos što Iannonea i dalje muči povreda ramena. Ducati koristi specijalni rashladni kanal kako bi održao prednje kočnice hladnim, kao i timovi Movistar Yamahe i Suzuki Ecstara.

Bradley Smith (+0.519s) bio je impresivan kao vodeći vozač satelita na petoj poziciji, nakon što je u FP1 bio četvrti. Aleix Espargaro (+0.617s) bio je šesti, dok je Marc Marquez sedmi. Vladajući MotoGP šampion koristio je modifikovani upravljač kako bi se komotnije osećao zbog povrede ruke i u jednom momentu se inzvanredno izvukao iz nezgodne situacije u osmoj krinivi i prošao bez ikakvih daljih šteta.

Lider šampionata, Rossi zauzeo je na kraju dana osmu poziciju, nakon što je FP1 završio kao treći. Rossi je imao 0.823s lošije vreme od Lorenza i imaće mnogo posla u subotu kako bi pokušao da održi 14. bodova prednosti.

Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3) bio je deveti ispred vodećeg Open Class vozača Hectora Barbere na Avintia Racing Ducatiju, koji kompletira prvih deset vozača.

Wildcards Takumi Takahashi (Team HRC With Nissin) i Katsuyuki Nagasuka (Yamaha Factor Racing Team) završili su dan na 18. i 23. poziciji, dok je Kousuke Akiyoshi, koji zamenjuje povređenog Karela Abrahama u AB Motoracing Timu, bio 27th.

Komplete rezultate MotoGP treninga u Japanu pogledajte na: Prvi slobodni treninga i Drugi slobodni trening

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video