Povratak Veljka Vidića

Kao što smo već pisali, nakon treninga na Navaku posumnjali smo da će se Veljko Vidić možda vratiti u domaći moto sport. Naše sumnje su se obistinile, tako da nam je Veljko i zvanično potvrdio.

Vidić koji već nekoliko godina planira povratak, ali mu obaveze nisu dozvoljavale, uplatio je Yamahu R1-M i sa njom se vraća u Šampionat Srbije. Vidić će voziti u timu sa njegovi prijateljem Draganom Ljubinkovićem Ugljom koji je imao zapažene rezultate u klasi 600 u domaćem šampionatu.

Oba vozača nastupaće na Yamahama, a pored domaćeg šampionata, voziće i u Evropi. Vidić je uz kupljenu Yamahu dobio i pravo da trenira sa YART Racing timom na stazi Mugello, što će naravno i iskoristiti. Ugljo je zbog greške dobavljača Yamahe ostao bez prava na testiranje, ali je već ugovoreno da se njegova Yamaha za trku sredi u YART-u.

Kako smo saznali, Vidić je već pribavio motocikl s kojim će se obojica takmičiti u okviru Nemačkog endurance šampionata. U kojim će klasama voziti u šampionatu Srbije, još uvek nije odlučeno.

foto: Aleksandar Pejčinović