Auto trke WRC

Povratak u WRC u punoj formi

Ott Tanak, vozač M-Sport World Rally tima napisao je kolumnu za portal Crash.net u kojoj je pisao o prethodna dva relija i planovima za budućnost.

Kako Ott kaže, povratak u WRC sa M-Sport timom mu je „dao krila“ da napreduje. U Monte Carlu je pokazao da imaju brzinu, ali sreća nije bila na njihovoj strani.

U Švedsku su otišli sa jednim ciljem. Tanak je bio dovoljno brz i očekivao je visok plasman, ali u SS2 pravi grešku koja ga je koštala 20 sekundi i dobrog tempa. Ukoliko budu imali više ovakvih relija, bez većih grešaka, Ott veruje da će se prednost vodećih iz relija u reli smanjivati.

„Bilo je previše ambiciozno to što smo očekivali da ćemo u Švedskoj ispratiti ritam vodećih. Nakon greške odlučili smo da usporimo tempo što se na kraju pokazalo dobro. Staza u Švedskoj je prebrza i greške su normalna stvar.

Pred nama je reli u Meksiku koji jedva čekamo. Ukoliko rezultat bude približno dobar onome u Švedskoj, bićemo zadovoljni. Mnogo volim stazu u Meksiku i očekujem da ćemo ostvariti dobar rezultat.

Atmosfera u Meksiku je neverovatna, pogotovo u Guanajuato na startu. Navijači su pasionirani i ceo događaj se ne može opisati rečima. Meni je ovo četvrti put da startujem u Meksiku. 2012. godine sam bio peti i ako ponovim isti uspeh, biću prezadovoljan. “ izjavio je Tanak.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video