Povratak Suzukija – mnogo emocija i dima

Tri godine nakon poslednjih konkurentnih krugova u MotoGP-u, Suzuki se vraća u Grand Prix trke.

Randy de Puniet razvojni vozač Suzukija poboljšao je vreme na novom GSX-RR za pola sekunde, i to je dobra vest. Loša vest je ta da je Puniet bio 18. od 25. vozača u FP2, nedostajalo mu je skoro 20km/h od maksimalnih brzina i pred kraj treninga se povukao u oblaku dima.

“Zaista sam srećan što sam se vratio u Grand Prix”, rekao je de Puniet. “Danas nije bilo loše. Mi smo samo 1.3 sekunde iza prve pozicije i za naš prvi dan to je dobro. Imao sam tehničkih problema na kraju inače mislim da sam mogao makar još malo poboljšati vreme”.

“Vremenski uslovi su jutros bili odlični, popodne je bilo malo oblaka i vetra. Ipak novembar je, tako da nije loše! Ja sam zadovoljan. Moramo da napravimo par izmena jer sam se borio sa tvrdom zadnjom gumom. Teško je raditi tako brzo, na raspolaganju su vam 45min. da sve to postignete”.

“Danas smo bili brži nego na testovima prošlog meseca i svaki put osećam da imam više samopouzdanja. Mislim da ako svako da svoj maskimum da možemo biti srećni i to je ono što želimo”.

Menadžer tima Davide Brivio, rekao je da je dan bio pun emocija i da to nije bio samo dim u njegovim očima.

“Dan je bio pun emocija. Kada smo jutros startovali motor osećao sam se posebno što se vraćam u ovakvo okruženje”.

“Imali smo problema na kraju, ali nismo toliko daleko (od najboljih vremena). Performanse su bile veoma dobre s obzirom da nismo jurili drugo vreme. Dolazak na poslednju GP trku, u odnosu na ostale koji su provodili toliko vremena na stazi – nije tako lak, ali radili smo dobro”.

Zbog “wild card” ulaznice Suzukiju su dozvoljena tri motora. De Puniet voziće u WSBK za Crescent Suzuki naredne sezone, a GSX-RR predaće Aleixu Espargaru i Mavericku Vinalesu koji će ga testirati u ponedeljak.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video