Auto trke Brdske trke

Povratak na poziciju lidera Evrope

Nikola Miljković je povratio poziciju lidera na poslednjoj trci u Nemačkoj, gde je trostrukom pobedom osvojio 25 bodova i povećao svoje šanse da postane najmlađi evropski šampion na brdskim stazama.

Na 21. trci Glasbachrennen, stazi dugačkoj 5,5km bilo je 150 prijavljenih takmičara. Subota je bila predviđena za 2 zvanična i 1 slobodan trening, a nedelja za 3 trke od kojih se bodova rezultat 2 bolje. Međutim, Miljković je sve vožnje završio na prvoj poziciji i kao po običaju, po završetku trke, Mitsubishi je pregledan do detalja, kako bi se ustanovila ispravnost vozila.

nikola_ehcc_vremena

Ovom pobedom došlo je do promene u generalnom plasmanu kategorije 1 i Miljković je povratio lidersku poziciju sa 7 bodova razlike u odnosu na drugoplasiranog Austrijanca Švajgera iz grupe A koji je ovu trku završio na trećem mestu.

Narednu trku za Šampionat Evrope, Nikola Miljković voziće u Švajcarskoj, da bi potom usledile Slovenija, a zatim i Hrvatski Buzet na kraju sezone.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video