Povratak Farquhara u superbike 2015

Irac Ryan Farquhar najavio je da će voziti Superbike i Superstock ZX10 Kawasaki tokom 2015. 38-godišnjak koji je osvojio 4 North West 200s i 3 TT-a, vraća se posle trogodišnje pauze nakon smrti njegovog strica, Trevora Fergusona na Manx Grand Prix-u 2012.

Pošto je osvojio više road race trka u svojoj karijeri nego bilo koji drugi irski vozač,  Farquhar je prošle sezone vozio odabrane trke u Supertwinu i Classicu. On je sada odlučio na potpuni povratak 2015. godine nastupajući kako u Irskoj tako i na internacionalnim događajima.

„Sve se odvijalo dobro na trkama koje sam vozio prošle godine, ali malo sam zarđao jer nisam provodio mnogo vremena na stazi.“ Objasnio je Ryan.

„… ali ja tamo neću biti samo broj, želim da budem konkurentan.“ – dodao je on.

Farquhar i McWilliams počeće svoju sezonu 2015 na International Island Classic susretu na Phillip Island sledećeg vikenda.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video