Povodom incidenta se oglasio i FIM

Predsednik Svetske motociklističke federacije (FIM) Vito Ippolito pozvao je takmičare da smire strasti i da ne šire dodatno negativno sliku o moto trkama nakon dramatičnog incidenta. Prema njemu, armosfera oko sporta je već sada „otrovana“.

Ippolito je u otvorenom pismu pozvao vozače, timove, proizvođače i sponzore da ne samo poštuju pravila već i da poštuju odluke zvaničnika, jer sadašnja situacija vodi u anarhiju.

On je u pismu naveo da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali kako reči imaju ozbiljne posledice, svako mora da preuzme odgovornost za svoje postupke. Ippolito je upozorio da svaki od vozača ima na hiljade fanova koi prate svaki njihov korak i slušaju svaku njihovu reč, tako da se ovakav primer njima ne treba davati.

U ime FIMa i svih onih koji se trudi da se ova priča završi sa srećnim krajem,  Ippolito je izrazio nadu da će se na poslednjoj rundi u Valensiji takmičiri boriti na stazi i na način koji poštuje fer plej.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video