Potvrđeno za Grosjean-a

Romain Grosjean će i sledeće sezone voziti bolid Lotusove ekipe kako je tim to potvrdio.

Ranije ove godine, Grosjean je rekao da će napustiti Lotus samo u slučaju ako dobije poziv iz top 4 tima, a to se odnosi na, Red Bull, Mercedes, Ferrari i McLaren. Međutim, kako će Lotus u sledećoj sezoni preći na Mercedesove motore ybog razočarenja koje su doživeli ove sezone, Grosjean je ostao privržen Lotusu i rekao da je uzbuđen zbog potencijala u narednoj sezoni.

„Fantastično je što ću i sledeću sezonu provesti u Lotus F1 timu i fenomenalno je što imam punu podršku od svih na Enstone-u. Nije tajna da smo imali prilično tešku sezonu, ali tim je ostao fokusiran i svi se nadamo da ćemo se ponovo vratiti starom bodovanju sledeće sezone,“ izjavio je Grosjean.

Uz Pastora Maldonada koji je već potpisu svoju drugu sezonu u Lotusu, tim je sada osiguran i sa drugim vozačem, a šef tima Gerard Lopez je rekao da je kontinuitet bitan faktor za narednu sezonu.

„Sa velikim zadovoljstvom možemo da objavimo da će Romain Grosjean voziti i narednu sezonu za Lotus F1 tim uz Pastora Maldonada. Stvarno naučite nešto o vozaču kada su karte protiv njega, a on i dalje daje sve od sebe. Romain je to pokazao nekoliko puta ove sezone iako se nalazio pred teškim izazovima. Svi znamo da će Romain izvući maksimum iz automobila, koliko god mu bude na raspolaganju, zato smo svi uzbuđeni i čekamo da vidimo snagu kojom raspolaže Mercedesov agregat.“

Pre početka naredne sezone, ostaje samo još trka u Yas Marini ovog vikenda, ali se Lotus ne brine više za Romain-a kako je već produžio ugovor za sledeću sezonu.

„Ostala je još samo jedna trka u 2014. godini, a ja ću se, kao i do sada, potruditi da budem što bolji ovog trkačkog vikenda, pre nego što sav fokus prebacim na narednu sezonu. Provodiću dosta vremena u Enstone-u i osećam se veoma pozitivno o E23 bolidu i mislim da će on predstavljati povratak tima u pređašnju formu,“ zaključio je Grosjean.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video