Potvrđeni kalendari FIM Evrope za 2015

Kako stoji na zvaničnom sajtu FIM Evrope, kalendari svih moto disciplina za 2015. su prihvaćeni na sastanku menadžmenta FIM u beogradskom hotelu Zira. Ovaj sastanak održan je pre ceremonije dodele priznanja najboljim motociklistima iz svih kategorija.

Novine za 2015. godinu u Evropi su CEV EC Repsol šampionat i klasa 250 Stock u Alpe Adria šampionatu koja je napravljena kao jeftina ulaznica u svet ozbiljnih trka za mlade iz cele Evrope. U motokrosu će se održavati takmičenja u svim evropskim zonama, a finalna trka će se voziti u Kegumsu (Letonija), a neke od trka šampionata Evrope će se priklapati sa MXGP trkama.

Takmičenje Motocross nacija za žene biće otvoreno i za vozače sa drugih kontinenata, kao i trka cross prikoličara i kvadova u Schwedtu (Nemačka) koja se vozi oktobra meseca.

Motocross prikoličari

Potpuna novina je Evropsko prvenstvo u hillclimbingu koje se vozi u Kivoliu (Estonija) u subotu uveče, u pauzi između trka i treninga Svetskog šampionata prikoličara i Evropskog prvenstva kvadova.

Kalendari za Enduro trke, trke potezanja, Trial i Vintage trke raspoređeni su širom Evrope. Nakon nekoliko sezona bez Motobala, za period između 20. i 25. maja zakazano je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Ovo je sport koji istovremeno privlači ljubitelje motociklizma i fudbala.

motoball

„Prezadovoljan sam odlično pripremljenim kalendarima u svim disciplinama.“ rekao je Martin de Graaff, predsednik sportske komicije FIM Evrope. „Hvala svim članicama FIM Evrope na doprinosu moto sportu u 2014. godini i odličnim pripremama za narednu sezonu.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video