Potvrđena Velika nagrada Češke Republike 2015

Automotodrom Brno obavestio je Dornu o poteškoćama oko dobijanja finansijskih sredstava iz javnog sektora za Veliku nagradu 2014. i 2015. uprkos činjenici da su ta finansijska sredstva bila obećana nekoliko puta.

Pod ovim okolnostima, Automotodrom je upitao Dornu o mogućnosti otkazivanja Velike nagrade 2015, ali Dorna veruje da otkazivanje MotoGP trke u Brnu nikada nije bilo u interesu FIM-a, timova, sponzora i samog Automotodrom-a.

Dorna i Automotodrom postigli su dogovor o nastavku saradnje pod postojećim ugovorom po kome će Velika nagrada Češke 2015. biti održana a Automotodrom će zadovoljiti svoje finansijske obaveze.

Međutim, takvi uslovi isključuju nastavak 50 godina duge tradicije Velike nagrade Česke Republike u 2016. i narednim godinama, osim ako se sa nadležnima ne postigne sporazum pre 16. avgusta 2015 i Automotodrom bude garantovao dugoročnu finansijsku održivost Velike nagrade.

 

 

Foto: creventic.com

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video