Auto trke WRC

Postoljem u Poljskoj Paddon oslobođen pritiska!

Treće mjesto u Poljskoj za Paddona na reliju prošlog vikenda skinulo mu je pritisak sa ramena nakon sudara na reliju u Portugalu i Italiji.

Novozelanđanin je bio u top tri na cijelom reliju, ali je bio blizu da pokloni postolje svom timskom kolegi Neuville-u nakon veoma oprezne vožnje kroz posljednja dva brzinca.

Na kraju relija razlika između njih je bila samo 0.8 sekunda i Paddon je izjavio da su uvjeti u nedjelju bili neki od najgorih u WRC-u za dugo vremena.

„Bilo je jako teško procijeniti držanje. Kada imate 20 sekundi razmaka od vozača iza, onda se opustite. Skoro sam se opustio previše, ali je lako izletjeti sa ceste u tim uvjetima, a nakon što nam se dogodilo na dva posljednja relija nisam želio ništa dovesti u pitanje.

Srećom, ispostavilo se u redu. Bio je prilično fino ugođen obračun na kraju, ali treće mjesto je u redu, tako da sam sretan. Osjećam da je puno pritiska skinuto s nas“.

Završnica je ključna za Paddona, koji se popeo na treće mjesto u prvenstvu, nakon što je njegov auto uništen u požaru u Portugalu. Nakon toga slijedi rano odustajanje na reliju u Italiji gdje se prevrnuo.

„Ja bih bio razočaran da sam izgubio treće mjesto, jer jednom kad si na postolju ne želite ga pustiti, ali najvažnija stvar je završiti reli“.

„Uklanjanje pritiska je dobro jer idemo u Finsku krajem mjeseca, to je jedna od mojih omiljenih utrka ove sezone i odgovara mi više od Poljske.

Znam da postoji nekoliko stvari koje mogu poboljšati. Nismo imali savršen reli, imali smo dobar i ja sam sretan što sam odvezao bez grešaka i imao sam dobar rezultat“, dodao je.

Video