Poslednjih pet krugova će biti teško – Rossi

Valentino Rossi je testiranje u Kataru napustio sa dobrim rezultatima. U tabeli sa vremenima svih testiranja na ovoj stazi, Rossi ima peto vreme, čime je zadovoljan, ali i oprezan.

Italijan je tokom prvog dana testiranja doživeo pad u krivini deset, nakon čega je srećom ostao nepovređen. S vremenom 1:55,429 Rossi je bio pola sekunde sporiji od svog klupskog kolege Jorgea Lorenza, što je ujedno značilo i da mu na tabeli s ukupnim vremenima pripada peta pozicija.

„Na kraju sam sasvim zadovoljan. Imao sam još jedan pad u istoj krivini, ali ništa strašno. Želeo sam sa timom da probam sve. U poslednjih sat i po smo odlično podesili motor tako da sam bio dosta brz. Vreme po krugu nije bilo loše, ali što je najvažnije, odradio sam simulaciju trke i bio sam jak.“ kaže Valentino.

„Deluje kao da će biti teška sezona, jer su se ostali motori popravili u odnosu na prvi test i sada smo otprilike na istom nivou. Mislim da nekoliko vozača može biti mnogo brzo na prvoj trci sezone.“

Rossi je napomenuo i da se, kako vreme odmiče, guma sve više i više troši na stazi u Losailu, te smatra da će poslednjih pet krugova trke biti veoma teški.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video