Porodica Julesa Bianchija sve manje optimistična

Jules Bianchi (FRA) Marussia F1 Team. 11.04.2013. Formula 1 World Championship, Rd 3, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Preparation Day.

Philippe Bianchi priznaje da je sve manje optimističan po pitanju oporavka njegovog sina Julesa, koji se još uvek oporavlja od povreda zadobijenih tokom prošlogodišnje trke u Japanu i kaže da njegovo stanje porodicu vodi kroz svakodnevno mučenje.

Bianchi se nalazi u komi još od sudara sa kranom na stazi Suzuka. Francuz koji je vozio za Marusiju prpšle godine i bio deo Ferrarijevog programa za mlade vozače pretrpeo je nekoliko ozbiljnih povreda mozga, a njegova porodica ostala je uz njega.

“ Nepodnošljivo je, svakog dana se mučimo. Ponekad mislim da ludim, jer je za mene ovo stanje u kom je sada gore nego da je umro. Ne mogu da podnesem činjenicu da ne možemo da mu pomognemo više nego što jesmo. Vreme prolazi, a ja sam sve manje optimističan po pitanju njegovog oporavka. U jednom trenutku moramo biti svesni ozbiljnosti ove situacije.“

Philippe je rekao da i kada bi se njegov sin probudio, ukoliko bi imao neki hendikep, ne zna kako bi Jules reagovao.

“ Ukoliko bi sebe video sa velikim hendikepom, prilično sam siguran da on to ne bi prihvatio. Razgovarali smo o tome. Rekao nam je da kada bi imao nesreću kao što je imao Michael Schumacher i da sazna da neće moći više da vozi, da to nikako ne bi mogao da prihvati, jer je vožnja njegov život. “

Sportski direktor Manora, Graeme Lowdon, izjavio je da Manor ne bi postojao bez Bianchija, koji im je osvojio prve poene u šampionatu na trci u Monaku 2014. godine.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video