Porodica Fenati želi da pomogne žrtvama uznemiravanja putem interneta

Romano Fenati, Italijanski vozač, prethodne je nedelje bio na udaru loših komentara zbog svog postupka, a neretke su bile čak i pretnje smrću, kako upućene njemu, tako i njegovoj devojci i celoj porodici Fenati.

Suočena sa ovim problemom, Sabrina Fenati, vozačeva majka, rekla je da će prikupiti sve uznemiravajuće komentare koji su pristigli i da će s njima na sud, a od nadoknade koju bi od sudskih postupaka trebali dobiti, porodica će formirati fond za žrtve uznemiravanja putem interneta, poznatije kao cyberbullying.

Iz svega ovoga, na kraju će proisteći nešto dobro. Formirali smo tim koji dobrovoljno prikuplja sve nasilne i preteće sadržaje upućene Romanu. Prikupićemo sve i prijaviti nadležnim institucijama sve komentare koji direktno ugrožavaju nas. Tražićemo nadoknadu štete, pre svega za strah koji su nam naneli, a sav novac doniraćemo žrtvama uznemiravanja putem interneta.“ postavila je Fenatijeva majka na svojim društvenim mrežama.

U drugoj objavi takođe je napisala – „Romanov gest je neopravdan i apsolutno se ne slažem s njim. On će za svoju grešku platiti, ali nadležnim institucijama. Takve stvari se ne rešavaju na društvenim mrežama.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video