Auto trke Rally

Popularni Lauda na „Prealpi Master Show“ reliju

Aleksandar Dimitrijević i njegov suvozač Milan Misailović, zajedno sa klubom ASK Rid Sport nastupiće na makadamskom reliju „Prealpi Master Show“ u Italiji 6. i 7. decembra ove godine. Učešće na ovom reliju već su najavili mnogo poznatih imena, a Laudu smo kontaktirali da nam iz prve ruke prenese utiske povodom nastupa na jednom novom takmičenju za njih.
 „U pitanju je makadamski reli, koji se vozi u okolini Trevisa i okolini Venecije. Dužine je oko 141km, od toga 42km brzinca. Zanimljivo je da se jedan brzinac vozi četiri puta, a za krajnji rezultat se odbija najlošije vreme. Na ovom reliju voziće sve sami šampioni, između ostalih učešće je potvrdio i Miko Hirvonen. Raduje me što će u mojoj klasi biti preko 15 automobila, tako da ću moći da se oprobam sa pravom konkurencijom. Ekipa Ask Rid Sporta na ovo takmičenje odlazi uz pomoć prijatelja. Iako se sa automobilom takmičimo u najslabijoj klasi, iskreno se nadam da ćemo u pravom svetlu prezentovati svoju zemlju i svoj grad. Ciljna rampa je cilj pre svega.“
1416324543
Aleksandra smo upitali, s obzirom da se reli vozi na drugačijoj podlozi, da li je auto pretrpeo neke promene?!
„Pošto je makadamski reli sve je ovo novo i meni i timu. Po prvi put ću voziti šper, setap auta je totalno drugačiji. Svakako novi izazov kojem se radujem. Mislim da ne treba da se brinem jer su u pratećoj ekipi i kao velika pomoć prijatelji Marko Vidović, Davor Matošević i Bobi Stanković, koji već imaju iskustva sa Slovenskim i Italijanskim posadama. Takođe opština Bajina Bašta nam je dosta pomogla.“
lauda 3
Posada Dimitrijević / Misailović pobednici su KUP-a BIH i prvi u generalnom plasmanu, tako da kvalitet njihove vožnje će sigurno biti u prvom planu. Posadi i njihovom klubu želimo puno sreće u Italiji i da se vrate sa uspehom i najvišim mestom na podijumu.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video