Pomirili se Renault i Red Bull

Posle trke za VN Australije, Helmut Marko i Christian Horner nisu bili zadovoljni performansama Renaultovog motora, posle čega su francuskom proizvođaču uputili oštre kritike. Na njih nije ostao dužan ni Cyril Abiteboul koji je optužio Adriana Neweya da laže. Ipak, nekoliko nedelja kasnije slegla se prašina oko ovog slučaja.

„Sve ove kritike iznete su pod napadom emocija. Možda reči nisu bile tako teške, ali prevod Cyrilove izjave sa francuskog na engelski zvučao je jako oštro.“

Pošto su sve varijante ukazivale na razvod ovog braka, Marko je rekao da su obe strane održale sastanak o daljoj budućnosti.

„Susreli smo se i postigli dogovor kako ćemo funkcionistai u nastavku sezone. Ne moramo da se volimo, ali nama treba motor koji će funkcionisati. Pod postojećim pravilima trenutno ne možemo da smanjimo zaostatak za vodećima, ali ni u prošlosti nismo imali najjaču pogonsku jedinicu pa samo pobeđivali. Videli smo šta je Ferrari uradio i prema Renaultovim inženjerima taj nivo ćemo i mi dostići do kraja godine.“ dodao je Marko.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video