Auto trke WRC

Poljska ostaje u WRC kalendaru!

Poljska Automoto Federacija, organizatori relija u Poljskoj i WRC promotor potpisali su ugovor o nastavku održavanja relija u Poljskoj u sklopu 2017. sezone.

Reli će se održati od 30. 6. – 2.7. u Mikolajki. Potvrda konačnog kalendara za 2017. bit će objavljena 30.11. ove godine na FIA odboru.

„Velika sreća i zadovoljstvo nam je da će se reli održati u Poljskoj po šesti put u povijesti i četvrtu godinu zaredom“, rekao je Andrzej Witkowski, predsjednik poljske automoto federacije.

„Bit će mnogo atraktivnih promjena u WRC-u u 2017. Reli navijači se raduju što će moći uživati u vožnji najboljih vozača u novim strojevima koji će se natjecati na Masurian šljunku. Ovogodišnji događaj dobio je mnogo pohvala. Mi analiziramo sve primjedbe i sugestije od FIA-e, WRC promotora, ekipa, natjecatelja i predstavnika medija. Bitno su promjenjeni servisni park i površina.

Nismo zaboravili ceste i specijalne brzince. Ključne promjene uključivale su uglavnom sigurnosne značajke i organiziranje područja za gledatelje tokom relija. Pristup sustavu specijalnih brzinaca za medije funkcionira dobro, što je naglašeno preko povratnih informacija od novinara. Nemam nikakve sumnje da će suradnja sa WRC promotorom uroditi plodom, zahvaljujući kojem će poljski i strani obožavatelji biti u mogućnosti gledati spektakl i najveće reli zvijezde.“

„WRC uživa ogromnu strast i entuzijazam sa poljskim navijačima i medijima“, rekao je WRC direktor Oliver Ciesla.

„Poljska automoto federacija isporučila je nastavak poboljšanja u organizaciji relija tijekom godina. Fantastično gostoprimstvo stanovnika Mikolajka i regije Masurian jezera, presudilo je kao uvjerenje za ostanak WRC-a u Poljskoj 2017. godine“, dodao je on.

Prvo izdanje relija u Poljskoj organizirano je 1921. godine, što znači da je to drugi najstariji reli odmah poslje Monte-Carla. 1973. godine događaj se pridružio elitnoj skupini relija otvorivši prvenstvo. Dugi niz godina reli u Poljskoj čini jedan događaj Europskog reli prvenstva koji se održava na asfaltnim cestama u južnom dijelu zemlje.

U 2009. događaj se vratio u WRC, a od 2014. pa nadalje bio je ključna značajka u kalendaru.

Video