Pol pozicija za Rabata u Jerezu

Tito Rabat vozač Estrella Galicia 0,0 Marc VDS tima pokazao je da se oporavio od pada forme koja je do sada uticala na njega i odvezao je krug za 1’42.874 uprkos povišenoj temperaturi. Temperatura je dostizala preko 55 stepeni što je uticano na nivo prijanjanja, njegovo vreme je još impresivnije jer je nešto manje od dve desetine sekunde lošije od rekorda kruga Stefan Bradla iz 2011.

Alex Rins, novajlija koji je trenutno na drugoj poziciju u šampionatu, startovaće na Paginas Amarillas HP40 Kalex-u sa druge pozicije i to je do sada njegov najbolji rezultat u kvalifikacijama. Jonas Folger (+0327s) je zbog otkazivanja senzora propustio veći deo sesije ali je ipak uspeo da postigne dovoljno dobro vreme za treću poticiju.

Thomas Luthi (+0.385s) na Derendinger Racing Interwetten Kalex je četvrti ispred Takaaki Nakagamija koji će startovati sa pete pozicije uprkos padu.

Vozač Speed Up Racing-a Sam Lowes imao je najgore kvalifikacije do sada i zauzeo je šestu poziciju, ispred Sandro Cortesea i Axela Ponsa.

Trenutni lider šampionata Johann Zarco startovaće sa trećeg startnog reda nakon pada u kvalifikacijama, dok Julian Simon kompletira prvih deset vozača.

Kompletni rezultati kvalifikacija: Rezultati Moto2

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video